X
 25.10.2018 Живот

Премногу активности наместо заедничко време со децата. Родители, притиснете кочница!

Секое дете е своја, посебна личност. Ако комшивчето оди на балет, во едукативен центар, на клавир и на германски, не значи дека и вашето дете треба да ги има сите овие активности. Секое дете има свои потреби, а секое семејство своја динамика. Според тоа, велат психолозите, внимателно треба да се изберат активностите на детето по училиштето. Родителите не смеат да се претворат во таксисти кои само ќе ги развозуваат децата од една на друга активност жртвувајќи го времето што треба да го поминат со нив.

Продолжението прочитајте го ОВДЕ
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот