X
 27.06.2017 Забава

Можете ли да го решите математичкиот проблем?

Математичките операции и проблеми често знаат да ги фрустрираат корисниците на Интернет, но следниот математички проблем е можеби најтешкиот со кој сте се сретнале.

Објавен од страна на каналот на „YouTube“ – „MindYourDecisions“, се смета дека овој математички проблем се појавил во 1869 година.

e=8 во следната равенка:

e - {√(e + 1) + 2} + (e - ³√e) √(e - 4).

Која е нумеричката вредност на равенката?

Помош: Знаењето за редоследот на операциите е многу важен во оваа равенка.

Погледнете дали сте го добиле точниот резултат во следното видео:

Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава