X
 30.11.2016 Живот

Како да ги импресионирате сите околу себе

Едно од најголемите грешки на луѓето е обидот за импресионирање на други лица под претпоставка дека луѓето обрнуваат внимание само на важните или „големите“ работи.

Всушност, малите работи се најважни. Тие не обликуваат бидејќи секојдневно ги извршуваме. Сликата за нас која ја претставуваме на светот, ја одредуваат нашите дела, коментари, ставови, однесување, па дури и изгледот. Првите впечатоци се добиваат во првите неколку секунди од запознавањето. Како да ги импресионирате сите околу себе, без големи гестови, а малку време?

1. Обрнете внимание на облекувањето

2. Бидете точни

3. Исполнувајте ги вашите ветувања

4. Почитувајте ги другите

5. Бидете вклучени

6. Често изговарајте ги зборовите „Молам“ и „Благодарам“

7. Смејте се често

8. Немојте постојано да го користите својот телефон

9. Бидете верни на партнерот

10. Поддржувајте ги вашите деца

11. Личната хигиена не е опција, таа е услов

12. Говорете јасно и остварувајте контакт со очите

13. Не џвакајте гума за џвакање

14. Користете хумор

15. Поздравувајте ги луѓето со стискање на раката или прегратка

16. Бидете доследни на себеси

17. Слушајте ги другите

18. Правете добри дела

19. Бидете организирани

20. Пофалете ги другите

21. Разменувајте знаења и информации со другите

22. Бидете позитивни и концентрирајте се на доброто

23. Помогнете им на другите

24. Одржувајте го вашиот автомобил чист

25. Грижете се за луѓето

26. Немојте лесно да се навредувате

27. Признајте ги своите грешки

28. Искористете ги искуствата кои ви ги нуди животот

29. Бидете запознаени со она што се случува во светот

30. Патувајте
Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот