X
 02.05.2018 Образование

Што ќе содржат наставните програми за второ и трето одделение (предлог - верзија)

Ревизијата на наставните планови и програми заврши - подготвени се новите наставни планови и програми за второ и трето одделение.

Министерството за образование и наука бара и очекува од наставниците од одделенската настава, како и сите компетентни и заинтересирани лица, активно да се вклучат во процесот на градењето на новиот модел за основно образование и да достават свои критики, коментари и предлози за подобрување на новите наставни програми за второ и трето одделение.

Вашите коментари и предлози можете да ги испратите на npp@mon.gov.mk , а можете истите да ги доставите и до архивата на Министерството за образование и наука (ул. Св. Кирил и Методиј бр. 54).

НОВА НАСТАВНА ПРОГРАМА ЗА ВТОРО ОДДЕЛЕНИЕ
Преземете го наставниот план и програма на македонски јазик, албански јазик, турски јазик, српски јазик.

НОВА НАСТАВНА ПРОГРАМА ЗА ТРЕТО ОДДЕЛЕНИЕ
Преземете го наставниот план и програма на македонски јазик, албански јазик, турски јазик, српски јазик.

Прочитајте: Се намалуваат часовите за основците, се укинуваат работните саботи, зимски распуст и за наставниците

Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование