X
 03.01.2017 Живот

Зошто еден ден има 24 часа?

Ова е нешто што ги уништува сите;
птици, животни, дрвја, цвеќиња;
Го гризе железото, го јаде челикот;
Го убива кралот, ги уништува градовите
и ја убива планината.


Голум го кажа тоа најдобро: времето доаѓа по сите нас. Но, нашата претпоставка за времето е далеку пообјектиџвна и почовечка. Зошто ги делиме нашите денови на 24 часа, а не на пример на 10?

Видеото ја објаснува оваа причина.

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот