X
 03.09.2020 Образование

Ослободувањето од работа на родители на деца до 10 години, наместо до 6, треба да помине на Влада

Сите родители со деца до 10-годишна возраст да бидат ослободени од работните обврски, најави министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска.

Сепак, како што дополнуваат од Министерството за труд и социјална политика, оваа мерка сè уште не е усвоена од Владата.

Сега во сила е одлуката за ослободување на родителите што имаат деца до 6 години и беше воведена откако почна летниот распуст. Работните установи се должни да ослободат 1 родител од работа доколку не може да го организира чувањето на детето.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование