X
 04.05.2024 Забава

Загатка што на многумина им зададе главоболка: Кое возило треба да се премести за да се намали гужвата?

Исто како и нашите мускули, и на нашиот мозок му е потребен тренинг за да се одржува во добра форма. А еден од најдобрите начини да го направите е редовно да ја тестираме нашата моќ на набљудување.

Освен што се извор на забава, решавањето загатки има бројни придобивки: ја зајакнува врската помеѓу мозочните клетки што помага за подобрување на меморијата.

За денес, загатката од вас бара да откриете кој автомобил треба да се премести за да се реши сообраќајниот метеж, но тоа треба да го направите за 7 секунди.

1
Фото: Bright Side

Дали успеавте да ја решите?

Доколку не, еве го решението: проблемот со застојот на раскрсницата ќе се реши со поместување на автомобилот број 3.

Извор: ddl.rs
Фото: Freepik
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава