X
 06.04.2015 Образование

Бесплатни онлајн-алатки за учење француски јазик

„Оној кој знае други јазици се чувствува поблизок до својот мајчин јазик“ - Като Лом, полиглот.

Во ова време на технологијата изгледа дека за се' се доволни два потези на глувчето и станувате експерт. Можеби навистина е така. Овие онлајн-места чекаат на вас да ги посетите и да започнете да го учите францускиот јазик (или да се потсетите на него доколку сте го учеле).

Bonne chance!

Ma France“ - 24 видео лекции од Би-Би-Си.

Duolingo French“ - позната апликација за учење јазици.

Easy French Poetry“ - за понапредните ученици.

Воведен курс за Белгија - учење француски јазик кој се користи во оваа земја.

Francolab“ - француско-канадска страница за ученици и наставници по француски јазик.

French for Beginners“ - апликација за корисниците на уредите од „Епл“.

Le Journal en français facile“ - учење преку слушање вести.

Learn French“ - лекции за почетници и поранешни ученици на јазикот.

Learn French with Coffee Break French“ - познат проект за учење јазици кој стана популарен со шпанскиот јазик, а има и француска верзија.

Learn French with Daily Lessons“ - лекции направени од наставници по француски во Париз.

Говори на француски јазик - аудио снимки од Французи кои преку дијалог ви ги покажуваат правилата.

Вести на спор француски јазик - неделни вести, француска граматика и француски изрази на едноставен јазик.

Зборувајте француски“ - вовед во францускиот претставен од Би-Би-Си.

University of Texas: Francais interactif“ - интерактивни лекции за учење на јазикот.

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование