X
 07.09.2022 Наша тема

Конечни листи со примени кандидати на факултетите при УКИМ

Факултетите при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ почнаа да ги објавуваат конечните ранг-листи на примени кандидати на прв циклус студии во првиот уписен рок.

Во продолжение можете да ги видите. Напоменуваме дека листата ќе ја апдејтираме како што ќе се објавуваат листите.

Економски факултет

Медицински факултет

Правен факултет „Јустинијан Први“

Технолошко-металуршки факултет

Факултет за ветеринарна медицина

Факултет за дизајн и технологии на мебел и ентериер

Факултет за електротехника и информациски технологии

Факултет за ликовни уметности

Филозофски факултет

Стоматолошки факултет

Факултет за шумарски науки, пејзажна архитектура и екоинженеринг „Ханс Ем“

Машински факултет

Фармацевтски факултет

Природно-математички факултет

Факултет за земјоделски науки и храна

Факултет за физичко образование, спорт и здравје

Градежен факултет

Педагошки факултет „Св. Климент Охридски“

ФИНКИ

Филолошки факултет „Блаже Конески“

Во меѓувреме, објавена е и прелиминарната листа на Архитектонскиот факултет, каде што имаше проверка на знаењата и умеењата, а можете да ја видите ТУКА.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наша тема