X
 08.05.2020 Образование

Колкави се сметките за градинка додека децата седат дома?

Дали и колку треба да платат родителите за градинка за периодот кога овие установи не работат поради вонредните мерки за заштита од коронавирусот? Информациите што ги добиваат од градинките целосно ги збунуваат. Очигледно различни градинки и општини различно ја определуваат цената за овој период. Дали треба да се платат и како треба да се пресметуваат сумите, прашавме во Министерството за труд и социјална политика (МТСП) и во повеќе општини.
Исто така, родителите се прашуваат и дали ќе треба да се плати за дополнителните активности за кои се согласиле децата да присуствуваат, како странски јазик и физичко воспитување, а не се одржаа во овој период.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование