X
 07.09.2018 Образование

Џабе толку врева. Само пет градинки работат втора смена во цела Македонија

Само пет градинки во државава работат двосменски. Минатата година кога се воведе оваа можност за децата да одат во градинка попладне, според дискусијата што се разви во јавноста, се очекуваше да има голем интерес кај родителите, но сепак мнозинството детски градинки си работат по старо. Поголем дел од нив втората смена ја имале претходно воведено. Според директорите на градинките, имало интерес од мал број родители.

Така децата што ќе оделе втора смена, требало да бидат во иста група иако се на различна возраст, без да имаат доволно воспитно-образовни активности, па родителите сами се откажувале.

Прочитајте ја информацијата во целост на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование