X
 08.10.2018 Култура

Разговор со филологот Марија Тодорова на тема: „Зошто ни се децата сѐ понеписмени?“

Ако сакаме да го промениме светот да стане поубаво место, мораме да почнеме од децата. Главната причина зошто одбирам да работам со литературата за деца е бидејќи сметам дека таа влијае врз ставовите и сликите за светот што се формираат кај децата и кои понатаму само се зацврстуваат кога тие стануваат возрасни, вели за Деца.мк д-р Марија Тодорова, за која детската литература долги години е неисцрпна област за истражување.

Прочитајте го во целост разговорот на ОВОЈ ЛИНК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура