X
 10.04.2019 Образование

Скопски наставник со учениците гледа филмови, рециклира, кампува!

Во неговата училница на ѕидовите има слики и цитати од Гоце Делчев, но и од Боб Марли, Стив Џобс, Брус Ли... Не му е тешко со учениците да излезе на протести и да предупреди на опасноста од климатските промени, а ги учи да ги штедат водата и енергијата. Овој нетипичен скопски наставник едвај чека да му помине распустот за да биде со своите ученици, а секој понеделник му е песна. Вели дека многупати тој учи од нив и за тоа им е благодарен.

Да, Македонија има и вакви наставници, кои професијата не ја земаат здраво за готово. Ивица Трајковски предава Историја и Граѓанско општество во центарските училишта „Димитар Миладинов“ и „11 Октомври“, а е единствениот што активно со своите ученици се вклучи во глобалната иницијатива Fridays For Future.

Прочитајте повеќе на Деца.мк

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование