X
 10.08.2018 Образование

Кирил Барбареев, универзитетски професор: Има многу проблеми, состојбата во државните градинки е загрижувачка

Во нашето општество предучилишното воспитание и образование сè уште се сфаќа само како згрижувачка дејност, многу малку се размислува и се работи на образовниот дел

Некаде премногу деца, а некаде премали групи, многу места без градинки, лошо платен персонал, често и недоволно обучен, се само дел од проблемите што ги истакнува Кирил Барбареев, професор по Предучилишна педагогија на Факултетот за образовни науки во Штип. Со него разговараме за состојбата со државните градинки, за она што треба брзо да се промени, како тоа да се направи најлесно…

Повеќепрочитајте на ДЕЦА.МК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование