X
 10.09.2020 Образование

Родители бараат разбирање при прием во градинките

По малку збунети дечиња, но послушни и желни да ги гушнат своите воспитувачки, почитување на протоколите од страна на децата и на родителите, а и на кадарот на градинките – вака вчера помина првиот ден во градинките во земјава. По половина година пауза децата на вработени, самохрани родители вчера ги посетија своите градинки, се видоа и се дружеа со своите врсници. Освен во Свети Николе, каде што 110 деца не беа примени поради сомнеж за коронавирус кај една воспитувачка, од Министерството за труд и социјална политика известија дека сите други 310 објекти во земјата од 70 градинки ги примиле децата.

Еден од главните проблеми на дел од родителите деновиве беше периодот за прием што самата градинка го пропишува, во согласност со протоколите, дека за секоја група во градинката треба да има ограничени 20-25 минути за прием на децата.

Прочитајте повеќе на ДЕЦА.МК.


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование