X
 14.03.2020 Живот

Како да се разговара и живее со децата во време на коронавирусот?

Децата природно се стремат, како и сите ние, да си ги завршуваат работите на свој специфичен начин, да си ги добијат дружењето и стимулацијата што ги добиваат во рамките на училиштето, и вакво нагло прекинување може да им создаде огромен стрес и да ги вознемири затоа што треба да променат нешто, а не затоа што има пандемија на коронавирус. Родителите од позиција на некој што е одговорен и треба да биде стабилен често знаат да потфрлат во овие први денови додека да се консолидираат, и тешко е понекогаш да играат и да бидат креативни и едукативни додека самите не се „наместат“ и ја прифатат новата улога без притоа да внесуваат преголема драма.

Советите од психологот Радмила Живановиќ прочитајте ги на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот