X
 11.12.2019 Живот

Ирина Микеска: Има ли број на играчки што е точно мерило на детската среќа?

Ме замислува дали постои количина, бројка на реквизити за анимирање и забава која може да биде веродостоен индикатор и доказ за детската среќа. Сум видела и мали царства од играчки, а тажни детски лица, за жал. Големиот број играчки што го запоседнуваат домот не можат, односно не смеат да бидат маска за родителското отсуство. Ниту една кукла, количка, багер или кутија коцки не може да биде замена за должното вниманието што им е потребно на најмалите, најмилите, пишува Ирина Микеска во својата колумна.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот