X
 14.11.2019 Образование

Државата им даде плус работа за наставниците. Описно оценување и на полугодие во 4., 5. и 6. одделение

Наставниците во четврто, петто и во шесто одделение, освен во прво и трето тримесечје, описно ќе ги оценуваат учениците и на полугодие. Досега на полугодие добиваа оценки. Сега оценки ќе добиваат само на крајот од годината. Од Бирото за развој на образованието велат дека новината е според новиот Закон за основно образование, кој е во сила од оваа учебна година. За да им олесни на родителите, Бирото ќе направи упатство кое ќе објаснува кој опис каква оценка значи.

Прочитајте повеќе на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование