X
 11.02.2015 Култура

Навредливи работи кои не забележувате дека ги правите секојдневно

Некои гестови кои имаат позитивно значење во еден дел од Земјата, се негативни и навредливи во друг. Внимавајте како ги користите следниве.


Ова е универзалниот знак за мир, не? Доколку имате британски пријатели, не го користете бидејќи истиот е навредлив и има исто значење како покажување среден прст.


Колкупати сте ги прекрстиле нозете на фотографија? Во арапските култури, покажувањето на долната страна од чевелот е навредливо.Овде, нормално е да се зборува за личните финансии, но во САД не толку многу.Ова го знаете како знак за потврдување, но во Германија и Бразил е навредливо.Доколку не се наоѓате на политички настан, задржете ги политичките мислења за себе. Луѓето од речиси целиот свет не сакаат да зборуваат за политиката.Иако во некои делови има позитивно значење, во многу култури палецот нагоре е навредлив гест. Чувајте ги рацете во џебовите.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура