X
 12.02.2015 Економија

Трошоците за живот низ светот

Преку оваа мапа можете да направите разлика меѓу животните трошоци низ светот со помош на информации од најголемата база на податоци низ светот за градовите и земјите.

Индексот на потрошувачки цени (The consumer price index) што се користи за да се утврди разликата во трошоците за живот меѓу земјите, ги зема во предвид цените за храна, превоз, ресторани и јавните услуги.

Индексот на потрошувачки цени на инфографикот подолуги претставува трошоците за живот во една земја. Интересно е тоа што Македонија е 8-ма земја по ред со најниски трошоци за живот.

 

indeks

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија