X
 14.02.2015 Образование

Студентите на средба со ректорот утре

Утре ќе биде одржан состанок помеѓу студентите и ректорот.


Целта на средбата е дискусија за работната група која е најавена веќе неколку недели, а на која ќе биде разговарано и решавано за новиот закон за високо образование.

Работната група беше најавена пред одреден период, а истата е иницијатива на УКИМ. Предложената работна група има состав со претставници од Студентскиот пленум, Професорскиот пленум, Студентскиот парламент на УКИМ и Ректоратот на УКИМ. На неа е поканет и Министерот за образование и наука.

На утрешниот состанок ќе се добијат повеќе информации за формирањето на оваа работна група и нејзиниот начин на функционирање. Состанокот е најавен за утринските часови. 

Во меѓувреме, окупацијата на факултетите продолжува. 

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование