X
 03.03.2015 Технологија

Како светот го користи интернетот во "една интернет минута"?

Интернетот доби 316 милиони нови корисници во 2014 година и неверојатен раст во секоја категорија на употребата на социјалните медиуми и е-огласите, од бројот на Инстаграм фотографии, до продажбите на Амазон.

Станува збор за огромен раст. Најголемата зголемена употреба на интернетот (2013 до 2014) е активноста на овие мрежи и веб страни.

+ 197% - Содржина прикачена на Youtube
+ 76.31% - Слики ставени на Инстаграм
+ 55.5% - Песни поставени на Spotify
+ 35.6% - Спуштени Apple апликации

Доколку ве интересира што се случувало во една „интернет минута“ во 2014 година, веројатно на највисок ранг би билаа употребата на Youtube, Instagram, Spotify и Apple, како и некои други онлајн активности.

 

интернет

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија