X
 04.03.2015 Образование

Епска спогодба помеѓу еден студент и еден декан

Деван Данели е студент на Универзитетот во источен Кентаки. Изминатата недела, Деван не бил најсреќен кога сфатил дека треба да го исчисти дворот од снег за да стигне на предавање. Наместо тоа, го предизвикал деканот на универзитетот да дојде и да го исчисти снегот пред неговиот дом. Деканот одговорил на објавата.На изненадување на студентот, деканот одговорил со барање на неговата адреса. Потоа, тој се појавил со алат во рака и го исчистил неговиот двор.Иако предавањата биле откажани веќе следниот ден, Деван го одржал својот збор и се појавил на факултетот.

Приказната не завршува овде. Деканот инспирирал повеќе студенти да го сторат истото како него.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование