X
 01.04.2015 Наука

Која е бојата на универзумот?

Помош: не е црна.


Кога погледнуваме нагоре кон небото изгледа дека целиот универзум е црн. Тоа само така ни изгледа нам бидејќи нашите очи не ги гледаат милијардите разнобојни ѕвезди таму. Која е бојата на ѕвездите? Која е бојата на нашето Сонце?Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука