X
 07.04.2015 Образование

Методи за фокусирање и концентрација за време на учење

Римскиот поет Хорациј рекол: „Владеј со умот или тој ќе владее со тебе.“


Како студенти, честопати чувствуваме дека не владееме со нашиот ум. Има несогласување помеѓу она што навистина сакаме да го правиме, она што го правиме и нашите цели и желби за подалечната иднина. Сето ова влијае на сегашноста и на нашите студии (и оцени).

Знаеме дека фокусирањето на една задача е најдобра работа да се заврши истата на ефективен и ефикасен начин. Способноста за фокусирање не се добива автоматски со дипломата. Таа мора да биде заработена!

„College info geek“ истражува пет техники за подобра концентрација на работата и учењето. Меѓу другото, тука се споменети и апликации и други алатки кои би помогнале во зголемување на концентрацијата.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование