X
 24.04.2015 Живот

Живите потомци на историските личности

Сите растеме слушајќи и учејќи приказни за големи и не толку големи луѓе од историјата на човекот. Просторот и времето го спречуваат часот по историја да навлезе во премногу детали, така што ретко се случува да знаеме за животот на историските личности.

 

потомци


Можеби и не е тоа некоја голема причина, можеби се стремиме да ги замислиме овие историски луѓе како нешто што се случило во минатото, такашто не ги замислуваме како луѓе кои некогаш живееле и дишеле. Тешко е да се замисли дека Јосиф Сталин имал сопруга, деца. Истото важи и за Ајнштајн. И тие деца исто така имале деца. И на тој начин потомците на овие историски фигури се`уште живеат денес.

 

Линк до галеријата.

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот