X
 13.05.2015 Култура

Религијата брилијантно објаснета од децата

YouTube каналот „Being Indian“ неодамна објави видео создадено во соработка со режисерот Н.Падмакумар во кое индијанските деца зборуваат за религијата.

 

0


Некои од нив велат дека религијата ја чувствуваат онака како што нивните родители ги учат.

 

1


Некои мислат дека е нешто во кое луѓето веруваат за да бидат помалку исплашени.

 

2


Исто така, децата биле запрашани дали имаат другарчиња од други религии.

 

4


После ова прашање, биле запрашани дали ги гледаат различно.

 

5


И на крај, беа запрашани каков би бил светот без религиите. 

 

7

8

Погледнете го видеото во продолжение.

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура