X
 28.05.2015 Образование

Што им е важно на матурантите при изборот на факултетот?

На анкетата на која одговорија 446 студенти од земјава идните студенти откриваат дека им се важни професионалните наставни кадри, стекнувањето практични знаења, а најмногу можностите за вработување со дипломата. Следуваат резултатите.

Светло сино - Многу ми е важно
Портокалово - Важно ми е
Сиво - Не ми е важно
Жолто - Воопшто не ми е важно
Темно сино - Не сум размислувал/а за тоа

Професионални наставни кадриМожности за вработување со дипломатаСтекнување на практични знаењаИмиџот на факултетотКолку е тешко е да се заврши факултетотДа нема премногу силна конкуренција на уписитеПрифатлива школарина Мислењето на семејството/пријателитеБлизината на универзитетот/факултетотДа студирам она што ме интересира и она што сакамДобра организација на сите оддели на факултетотДа имам доволно време за други активностиЛИНК ДО ЦЕЛОСНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОД АНКЕТАТА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование