X
 30.06.2015 Економија

Земјата со најмногу милионери во Европската унија

Германија е најнаселена земја во Европската унија и ја има најразвиената економија воунијата. Сега дознаваме и дека во оваа земја има најмногу милионерски домаќинства отколку било каде во ЕУ.


Графикон од „Статиста“ покажува дека 3,5% од домаќинствата во Германија се милионерски, односно 1,43 милиони. Следуваат Франција и Италија со 1,33 милиони и 818.538 илјади милионерски домаќинства, соодветно.

Подготвил: Драгана Петрушевска
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија