X
 12.09.2015 Образование

Кога започнува академската година низ Европа?

Во пресрет на почетокот на академската година во Македонија правиме споредба со останатите земји во Европа. 


„Eurydice“ ги објавува датумите кои им се најважни на студентите низ Европа. Врз основа на податоците заклучуваме дека академската година започнува од средината на септември до почетокот на октомври во поголеиот дел од земјите, но има места кадешто годината започнува многу порано, односно на почеток на август.

Во продолжение следува табелата со споменатите податоци.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование