X
 20.01.2016 Живот

Магична формула која ги погодува вашите години

Математички трик, односно формула која открива колку години имате и кој број чевли носите во само шест лесни чекори.

 

квиз


После неколку пресметувања ќе добиете број со четири цифри од кој првите две бројки го покажуваат кој број чевли носите, а вторите две бројки откриваат колку години имате. За да го направите тоа, следете ги следните чекори:

1. Напишете кој број на чевли носите;
2. Помножете со 5;
3. Додајте 50;
4. Помножете со 20;
5. Додајте 1015;
6. И за крај, од добиениот резултат одземете ја годината кога сте родени.

Го добивте бројот на чевли кој го носите и вашите години.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот