X
 06.03.2016 Уметност

Најмоќните графити на Бенкси низ светот


Бенкси е еден од најпознатите, доколку не најпознат, графити-уметник во светот.

Никој не го знае неговиот идентитет после години работа. Тој ги напаѓа владите, корупцијата, себичноста и ги покажува сите проблеми кои ги забележува во денешното општество. Неговите графити зборуваат во име на милиони луѓе низ светот. Ова се неговите најдобри дела.

ГАЛЕРИЈА

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Уметност