X
 03.05.2016 Образование

Ова се најтешките зборови за изговор во англискиот јазик

Иако голем дел од луѓето сметаат дека англискиот јазик е лесен јазик за изучување, сепак, постојат неколку потешкотии кога станува збор за негово учење.

 

јазик


Спелувањето не е баш толку лесно, постојат сто начини за иразување на една иста работа и регионалните варијации се вистински кошмар.

Со тоа кажано, еден човек од Чешка се обиде да ги изговори најтешките зборови на англиски јазик за учениците кои го изучуваат. Борбата е реална - и разбирлива, со оглед на тоа што и на самите Американци и Англичани им е тешко да ги кажат или спелуваат точно овие зборови:

1. Queue
2. Appreciate it
3. Chaos
4. Comfortable
5. Lieutenant
6. Paradigm
7. Quay
8. Squirrel
9. Worcester
10. Penguin

Слушнете ги интересните обиди за изговор на овие зборови.

 


Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование