X
 18.06.2016 Образование

Најдобрите едукативни видеа од годинава

Некои од следниве видеа биле произведени пред 2016, но станале популарни годинава. Сите од следните видеа се одлични за наставниците, професорите и педагозите, а се препорачуваат и за студентите.


За почеток, проверете го „Pro tips: How to study“, кое е одлично за да им се покаже на учениците.

Доколку сакате да научите повеќе за говорењето пред публика погледнете го следното видео.ТЕД-говорот на Џо Болер насловен „How you can be good at math, and other suprising facts about learning“ е задолжително, и тоа не само за професорите по математика.Болер има и други видеа од претходно, а ова е најдоброто.Маи Си Ли направил многу за да воведе социјално емоционално учење во училиштата. Во следното видеo слушнете како изгледа тоа.Како би изгледал светот доколку имаше само 100 луѓе?„Human“ е долг филм и канал на „Youtube“ со кратки лични приказни од целиот свет. Еве еден пример.Универзитетот од Калифорнија ги направи овие кратки научни анимации.

Кога станува збор за љубопитноста, следното видео објаснува ново истражување на темата.Доколку сте нов наставник, слушнете ги следните совети.Како да им помогнете на децата да го искористат својот потенцијал?Како да раскажете добра приказна?Конечно, ова се проблеми за кои мора да знаеме.Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование