X
 26.08.2016 Култура

Најомразените зборови во англискиот јазик

зборови 

 

Што ако сите во светот можеа да одговорат на едно исто прашање со еден збор? Би можело да биде било кое прашање, се' додека би можело да се одговори со само еден збор со кој би се откриле трендовите и сличностите во светот.


#OneWordMap ја дава токму оваа можност, поставувајќи го прашањето: „Кој е вашиот најмалку омилен англиски збор?“

Дали постои одреден збор кој едноставно не го сакате, ве нервира и ви звучи грозно? Погледнете ја мапата и видете која земја се согласува со вашето мислење.

Моментално, опцијата е исклучена од нивната веб страна, меѓутоа од „Oxford Dictionaries“ велат дека ова е одлична можност вие да придонесете во истражувањето, кое ќе овозможу да се создаде листа на најмногу омразени популарни зборови по земја, возраст и пол.

 


Од досегашните податоци, резултатите изгледаат вака:

 

2


Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура