X
 04.10.2016 Живот

Колку чинел првиот мобилен телефон?

1. Првиот мобилен телефон во светот чинел само 3, 995 долари.

 

 

 

 

 

2. Првата микробранова печка била висока речиси колку фрижидер.

 

3. Повеќето од денешните дигитрони имаат повеќе функции отколку првиот компјутер на светот.

 

 

 

 

 

4. Првиот е-мејл бил испратен во 1971 година.

 

 

 

 

 

5. Кечапот најпрво се продавал како лек.

 

 

 

 

 

6. Некои од првите модели на Најк патики имале ѓон од обична гума.

 

7. Сладоледите на стапче биле измислени од 11-годишник.

 

 

Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот