X
 28.10.2016 Образование

Ќе освоитe 1 милиони долари ако ја решите оваа хипотеза

Хипотезата Риман е еден од најголемите милениумски проблеми на математичкиот Институт Клеј. Ова значи дека ако го решите ќе ви биде доделена награда од 1 милион долари. Бидејќи овој проблем останува нерешен, сигурно претпоставувате дека тоа е прилично комплицирано да се објасни. Станува збор за прости броеви и функции, а од видеото подолу ќе го дознаете останатото.

Нерешената Риман Хипотеза. Решете ја и станете милионер!
Објаснување на Риман Хипотезата!

Клучот на Риман Хипотезата!
Можеби досега се доближивте чекор поблиску до нејзино решавање ...
Подготвил: Светлана Петковска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование