X
 08.12.2016 Образование

Ученик од петто одделение изреволтиран поради погрешно прашање на тест

Ученик од петто одделение од основно училиште во Загреб, се изреволтирал поради прашањето кое го добил на контролниот тест по историја.

 

тест


Своето задоволство го изразил на тестот, а неговата мајка го споделила тестот на социјалните мрежи.

За што станува збор? Деталните прашања за древните цивилизации, завршуваат со прашањето: „Каде се развила Асирија и кој град бил нејзин центар?“ Ученикот, кој очигледно бил подготвен за тестот, на ова прашање одговара: „Се развила северно од Вавилон и нејзиниот центар бил градот... понатмау не го знам одговорот бидејќи е погрешно напишан и нема смисла!“
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование