X
 03.04.2017 Курсеви

Најдобрите бесплатни онлајн бизнис курсеви кои почнуваат во април

Надоградувањето на знаењето во текот на кариерата е од особено значење како за поголема финансиска стимулација така и за лично задоволство.

курс
Фото извор: Business Spotlight


Особено ако работите во приватниот сектор немојте да се задоволите со образованието со кое сте се стекнале во дваесетите години. Дури и ако работодавецот не Ви нуди шанси за надоградба, денес тоа го нуди интернетот. Проверете дали сте заинтересирани за овие бизнис курсеви, а најдоброто е што сите се бесплатни.

Маркетинг

Marketing Fundamentals: Who Is Your Customer? / April 25 / Babson College

Content Strategy For Professionals: Managing Content / April 3 / Northwestern University

Viral Marketing and How to Craft Contagious Content / April 10 / Wharton

Technology Commercialization, Part 1: Setting up your Idea Filtering System / April 3 / University of Rochester

Subsistence Marketplaces / April 10 / University of Illinois

Менаџмент

Intercultural Management / April 5 / ESCP Europe

Strategy and Sustainability / April 10 / IESE Business School

Diversity and inclusion in the Workplace / April 10 / ESSEC Business School

Becoming an Entrepreneur/ Self-Paced / MIT

Critical Perspectives on Management / April 3 / IE Business School

Leadership Through Design Innovation / April 10 / Northwestern University

Финансии

Investment Management in an Evolving and Volatile World / April 10 / HEC Paris

Операции

Scaling Operations: Linking Strategy and Execution / April 3 / Northwestern University

Supply Chain Design / April 5 / MIT
Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Курсеви