X
 26.04.2017 Образование

Интерактивен периоден систем на елементи со кој хемијата е полесна наука

Хемијата не е најомилената наука на средношколците и студентите, но можеби конечно е направен еден интересен алат што ќе им биде одличен водич низ елементите од периодниот систем.

периоден систем
Фото извор: The Next Web


Овој интерактивен периоден систем
е елегантно дизајниран и достапен бесплатно, а ги прикажува елементите на добро-структуриран начин. За подетални информации може да кликнете на елементот кој Ве интересира и PeriodicStats веднаш ќе Ви ги дадат податоците за откривање, густина и тип на супстанца.

Периодниот систем исто така нуди податоци за електроните и јонизацијата на секој елемент. “Periodicstats” овозможува да се селектираат елементи според одредени критериуми како магнетизам, точка на вриење и топење, густина итн.


елемент
Фото извор: The Next Web
Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование