X
 21.07.2017 Уметност

Режисерот Мишел Годри снимил краток филм со својот „Ајфон“

Режисерот Мишел Годри се обидува да ни покаже дека можеме да создаваме паметни работи, како креирање на сериозни филмови со паметните телефони кои ги носиме во нашите џебови.


Годри е режисер и креатор на „Détour“, краток филм кој е снимен со неговиот мобилен телефон “Ајфон 7 плус“. Трае околу 12 минути и ја следи приказната на трициклот кој се вози по француските улици во потрага по својот млад сопственик. Погледнете го, а потоа запрашајте се дали навистина краткиот филм не е снимен со традиционална камера. А, потоа прашајте се зошто и вие не се обидувате да снимате филмови со вашиот телефон.

Филмот се снимал 2 недели, а Годри користел видео софтвер „Filmic Pro“.

Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Уметност