X
 26.07.2017 Култура

Нови филмови во Синеплекс: Валериjан

ВАЛЕРИJАН


Филмот претставува нова авантура на Лук Бесон, режисерот на „Професионалец“, „Петтиот елемент“ и „Луси“, и е базиран на стрип од 80-тите кој им бил инспирација на голем број уметници, писатели и филмаџии. Во 28. век, специјалните владини агенти Валеријан (Ден Дехан) и Лаурелин (Кара Делевињ) го одржуваат редот во териториите населени со луѓе. По наредба на Министерството за одбрана, двајцата тргнуваат на мисија кон меѓугалаксичкиот град Алфа, метропола која постојано се проширува и претставува дом на различни видови од целиот универзум обединети со текот на времето со цел да споделуваат знаење, интелигенција и култури. Се појавува Темна сила која му се заканува на опстанокот на Градот на илјада планети, и Валериј и Лаурелин мора да побрзаат за да го идентификуваат злото и со тоа да го спасат целиот универзум.рзум.
Неделна програма 27.7. - 2.8.2017


Валеријан 3Д
Секој ден: 15:30, 17:15, 18:45, 20:00, 21:30, 22:45
Викенд: 14:20, 15:30, 17:15, 18:45, 20:00, 21:30, 22:45

Војна за планетата на мајмуните 2Д
Секој ден: 18:00

Војна за планетата на мајмуните 3Д
Секој ден: 20:45

Данкерк
Секој ден: 17:30, 19:45, 22:00
Викенд:  14:40, 17:30, 19:45, 22:00

Трансформери: Последниот витез 3Д
Секој ден: 21:00
Викенд: 12:30, 21:00

Човек-пајак: Враќање дома дигитал 2D
Секој ден: 19:15

Човек-пајак: Враќање дома дигитал 3D
Секој ден: 16:40, 21:45
Викенд: 13:20, 16:40, 21:45

Чувари на плажа
Секој ден: 15:45, 22:15
Вторник, петок и сабота: 15:45, 22:15, 23:20

Амитивил: будење
Секој ден: 19:30, 21:15, 23:00

Неколку кумови 2
Секој ден: 18:15, 20:15

Си беше еднаш во Венеција
Секој ден: 15:15, 20:30, 22:30
Петок-сабота: 15:15, 20:30, 22:30, 23:40

Моминска вечер
Секој ден: 18:30

ДЕТСКИ ФИЛМОВИ

Подлиот јас 3 2Д
Секој ден: 16:00, 17:45
Викенд: 12:00, 14:00, 16:00, 17:45

Подлиот јас 3 3Д
Секој ден: 15:00, 17:00, 19:00
Викенд: 11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00

Автомобили 3Д
Секој ден: 16:20
Викенд: 11:30, 13:40, 16:20


*Cineplexx го задржува правото за промена на редовниот репертоар.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура