X
 17.04.2024 Живот

Поради изборите, 24 април и 8 мај ќе бидат неработни денови за сите граѓани и нема да се одработуваат

Вчера, на 16. седница, Владата заклучи 24 април 2024 година (среда) и 8 мај 2024 година (среда) да бидат неработни денови за сите граѓани на Република Северна Македонија заради непречено спроведување на изборите за претседател на Република Северна Македонија и изборите за пратеници во Собранието на Република Северна Македонија и овие два неработни дена нема да се одработуваат.

Владината одлука се однесува на сите граѓани на територијата на Република Северна Македонија.

Извор: МИА

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот