X
 18.08.2020 Образование

Училиштето можеби ќе функцинонира со скратени часови, но не и работата. Неизвесност за голема група родители

Низа дискусии се водат кога е тема на разговор училишната настава од септември – за или против. Онлајн или во школо. Првачињата или сите ученици. Опасно или неопходно. А плус уште еден сегмент кој им задава немир, дилеми и проблеми на родителите е што ќе биде со децата до 10 години. Кој ќе ги чува откако ќе завршат часовите, ќе има ли дополнителна настава, дневен престој, ослободување, односно потврди за родителите кои ќе немаат кој да им ги земе од училиште… Многу прашања на кои нема одговор.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование