X
 19.09.2018 Технологија

Апликации што на секој ученик ќе му помогнат во учењето

Почетокот на новата учебна година за многу родители значи почеток на маките. На училиште децата учат многу информации кои тешко ги разбираат, па затоа е добредојдена секоја помош.

Ви ги претставуваме најдобрите апликации со чија помош учениците ќе покажат одлични резултати во училиштето.

„Royal Chemistry Society“ - Одлично дизајниран, едноставен за користење со сите основни информации за елементите и дополнителни можности за следење на тоа како реагираат под различни услови, апликацијата за Периодниот систем на елементите, „Royal Chemistry Society“, е одлично визуелно помагало при учење на основите на хемијата.

„Google Classroom“
- Оваа апликација спојува повеќе услуги на „Гугл“ за да создадете платформа за подобра организација, спојувајќи ги „Џимејл“, „Драјв“, „Слајдс“ и други алатки за учениците да можат да се организираат, да соработуваат од дома и да разменуваат информации и задачи.

„DragonBox“ - Апликација за математика, наменета за оние што само што се сретнале со неа. Апликацијата нуди едноставни математички задачи, концепти, решенија низ игра и поттикнува долгорочно помнење и интерес за предметот кај децата.

„ОneNote“ - Овој дигитален нотес е одличен организатор на белешки, скрипти, мултимедија и рачни забелешки, па и цртежи.

„Pocket Code“ - Апликација за оние што сфаќаат дека иднината е во програмските јазици. „Pocket Code“ на едноставен визуелен начин претставува детски концепти на кодирање и ги учи основите на создавање кодови преку интеракција на ликовите и предметите.

„Duolingo“ - За оние што сакаат активно и едноставно да учат јазици, „Duolingo“ е една од најпопуларните апликации.

„Kindle“
- Најпопуларната апликација за читање е неизоставен дел од секој паметен телефон.

„Focus Booster“ - За ученикот да биде успешен на училиште, најважни се концентрацијата и времето. Една од најпопуларните техники на учење е „Pomodoro“. Станува збор за циклуси од 25 минути, а потоа се прави кратка пауза, додека по четири циклуси се прави една подолга. Апликацијата „Focus Booster“ ви нуди разни можности за приспособување за да останете фокусирани.
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Технологија