X
 20.05.2020 Образование

Нема јунак да го рецензира спорниот учебник по социологија за втора година

Ниту еден социолог не се пријавил да го рецензира коригираниот учебник по социологија за втора година гимназиско образование. Првиот повик за пријава на рецензенти пропаднал, откако никој не се пријавил во дадениот рок. Според законските пропозиции, вчера бил објавен вториот повик за пријавување на рецензенти, рече министерот за образование и наука, Арбер Адеми.

- Учебникот навистина имаше спорни содржини

и влезе во групата учебници во кои треба да се направат одредени измени и дополнувања и тие се направени. За жал, на првиот повик не се пријави ниту еден рецензент. Апелирам до социолозите да се пријавуваат - вториот повик беше објавен вчера – рече Адеми.

Подготвил: В.И.И. / vesna.ivanovska@fakulteti.mk

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование