X
 20.07.2020 Образование

Скопјанка раскажува за школската година во време на корона во Минхен

Комбинирана настава во школо и дома, поделени паралелки најмногу со 10 ученици во одделение, сите влегуваат во школото низ посебни влезови. Основните училишта во Минхен се затворија приближно во исто време како и училиштата во Македонија, но децата се вратија во клупите кон средината на мај. Пандемијата на Ковид-19 ја зафати и една од најразвиените земји во Европа. Како Германија се справи со проблемот и ја организира наставата во пониските одделенија, ни објаснува И.А. од Скопје. Таа веќе осум години живее во оваа земја, а последните две години е во Минхен. Нејзината ќерка е прваче.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование