X
 22.04.2020 Образование

Половина од учениците во „Браќа Рамиз-Хамид“ во Шуто Оризари, едно од најголемите училишта, не можат да следат онлајн-настава

Околу 1.000 ученици во скопското Основно училиште „Браќа Рамиз-Хамид“ немаат услови да ја следат онлајн-наставата што се реализира во земјава во последниот месец. Уште толку ученици, пак, се дел од процесот на далечинско учење за сите одделенија преку конференцискиот сервис „Зум“ и платформата за самоучење која е изготвена и прикачена на веб-страницата на училиштето.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование