X
 24.03.2019 Култура

Во просториите на Славјански промовирани два нови романи на писателот Јован Дамјановски

Во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ беа промовирани два најнови романи од писателот Јован Дамјановски.

1

Промоцијата започна од 19:00 часот. За романот „Благослов или проклетство“ што минатата година го издаде „Меѓународен центар за славјанска просвета“ од Свети Николе  зборуваше Проф. Д-р Јордан Ѓорчев, а за романот „Глобалните ѕвезди на небото“  што го издаде издавачката куќа „Напредок“ од Тетотво зборуваше Проф. Д-р Христо Петрески.

На вечерта учествуваше и познатата пејачка група „Шербет“ од Тетово.

2

4

6

7

8

9

11

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура