X
 25.05.2022 Образование

Јан Стојановски освои бронзен медал на Европската олимпијада по физика

Македонските натпреварувачи на 6. Европска олимпијада по физика се вратија со еден бронзен медал и две пофалници, соопштија од Друштвото на физичари.

На Олимпијадата, која се одржа во Љубљана, Словенија од 20 до 24 мај, Јан Стојановски, ученик во втора година во ПСУ „Јахја Кемал“ во Скопје, освои бронзен медал.

Мајкл Георгиевски, ученик во трета година во СОУ „Добри Даскалов“ во Кавадарци, и Матеј Јовчевски, ученик во четврта година во ПСУ „Јахја Кемал“ во Скопје, добија пофалници.

На Олимпијадата учествуваа и достојно се претставија и Емилија Николовска, ученичка во втора година во Математичко-информатичка гимназија во Скопје, и Матеј Гелев, ученик во втора година во ПСУ „Јахја Кемал“ во Скопје.

Фото: Facebook

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование